Előadás 2024.07.27 Vágfarkasd

Események betöltése

« Összes Események

Előadás 2024.07.27 Vágfarkasd

július 27 @ 16:00 18:30


Kedves kertbarátok! 

Évi vagyok a Táncoló virágok kertjéből – Szlovákia első ökotudatos alapon létrehozott látogatható magán virágoskertjének tulajdonosa és egyben létrehozója így nagy örömömre szolgál, hogy meghívhatlak benneteket 2024.07.27-én Szomorú Miklós a neves magyarországi kertészmérnök és Németh Benjámin kertészmérnök előadására a következő címszó alatt:

” Ökotudatos kerttervezés lépései, ajánlott növényei”

Az előadás témája: A nagyjából hetven perces előadás keretében megismertetjük a hallgatósággal, hogyan érdemes elindulni a környezettudatos kerttervezéssel.

Hogyan lesz kertünk később is könnyen fenntartható, rovar- és madárbarát is egyben – készülve a száradó és melegedő klímánk kihívásaira. Végig vesszük a kialakítandó ágyások méreteit, formáit (figyelembe véve a térnövelő hatásokat is), a tudatos növényválasztás lépéseit, valamint a konkáv ültetés szabályait. Kitérünk környezetpszichológiai elemekre, tudnivalókra is.

Kezdés: 16:00

Az előadás időtartama: kb.70 perc. + magánkertek bemutatása, beszélgetés a tulajdonosokkal.

Helyszín: vágfarkasdi kultúrház. Google maps térkép: https://www.google.sk/maps/place/Kult%C3%BArny+dom/@48.0329181,17.9434357,17.75z/data=!4m6!3m5!1s0x476b0c0884a4eaf3:0x4f68a9570eae1b46!8m2!3d48.0332264!4d17.9458236!16s%2Fg%2F11b6t28spw?entry=ttu

Jegyár: 18€/fő – a jegyek kizárólag elővételben kaphatók! A helyszínen nem lesz       jegyárusítás!

Az előadást követi a következő program:

Ilyen még nem volt!

Egyedi lehetőség találkozni, kérdezni és beszélgetni

a

magyarországi látogatható magánkertek tulajdonosaival!

Bemutatkozás, kertek bemutatása. Résztvevők:

–         Egy Kertész Kertje Pilisszentkereszten: Szomoru Miklós kerttulajdonos, Pilisszentkereszt HU

–         Rita kertje: Mogyorósi Rita kerttulajdonos, Sopron HU

–         Tulipánkuckó – a vidéki élet öröme: Kakuk Zsuzsa kerttulajdonos, Páty HU

–         Deres kert: Tóth Zoli kerttulajdonos, Pusztaberki HU

–         Zöld pagony: Sinka Erika kerttulajdonos, Budapest HU

–         S.Fehér Anna – A keramikus Kertje és az Erdei Kézműhely: S.Fehér Anna            kerttulajdonos, Gödöllő HU

–         Egy kertművész vlogol: Németh Benjámin kertészmérnök, HU

–         Táncoló virágok kertje: Futó Évi kerttulajdonos, Negyed SK

Személyes találkozás a kerttulajdonosokkal:

          A bemutatkozás követően lehetőségetek nyílik beszélgetni, tapasztalatot cserélni a látogatható kertek tulajdonosaival. Ha valamiféle nehézséged akadt a kerttel kapcsolatban, itt a megfelelő hely, ahol erre választ kaphatsz!  Ne feledd, Nincs rossz kérdés, csak fel nem tett kérdés! Bátran kérdezz! Ez az a hely, ahol mindenki meghallgat és szívesen segít a problémád megoldásában.

Mik is azok az ökotudatos kertek?

Permetezés mentes, ásás mentes, gyom mentes a természet megfigyelésén alapuló könnyen fenntartható kertek. Az ökotudatos kertek nem csak egészségünket szolgálják, de megtanítanak arra is, hogy hogyan NE legyünk kertjeink rabszolgái és a kertészkedés öröm legyen!

          Kezdetben nem ígérem, hogy nem kell energiát fektetni a kert létrehozásában. De azt megígérhetem, hogy ha jól csináljátok, sokkal több energiát fogtok belőle visszakapni, mint amit belefektettetek. Csak be kell tartanotok pár játékszabályt, amik meglehetősen egyszerűek.

Hogy legyen:

– gyom mentes a kerted anélkül, hogy kapálnál?

– ásás mentes a kerted?

– egészségesek a növényeid permet és gyomirtó nélkül?

– és e mellett alig kell öntözni?

– és még szép is?….

Na ne… ilyen nem is létezik.

Akik már jártatok nálam Negyeden a Táncoló virágok kertjében láthattátok, hogy bizony mégis van ilyen és létezik. Ebben az évben is tartom a kertlátogatásokat, amiket a” Táncoló virágok kertje” facebook oldalon hirdetek. Majd azt figyeljétek, akik szeretnétek eljönni. A kertben megnézhetitek élőben, hogy hogy tudnak működni azok a dolgok, amiket az előadás során hallani fogtok. Célom, hogy legyen minél több a természetes módon fenntartott kertek száma, amivel nemcsak egészségünket, családunk egészségét támogatjuk, de egyben a természetet is.

Bízom benne, hogy az előadáson sok hasznos tanáccsal gazdagodtok majd, amit a saját, a családotok és környezetetek javára tudtok fordítani.

Ne feledjétek, nem a természet ellen dolgozunk, hanem vele együtt! Segítünk a természetnek, ezáltal ő is a segítségünkre lesz!

Nagyon sok szeretettel várunk benneteket!

Évi a Táncoló virágok kertjéből.

Jegyek

Az alábbi számok tartalmazzák a már a kosarában lévő jegyeket erre az eseményre. A “Jegyek beszerzése” gombra kattintva szerkesztheti a meglévő résztvevői adatokat, valamint módosíthatja a jegyek mennyiségét.
Belépőjegy
Ökotudatos kerttervezés lépései, ajánlott növényei
18.00
77 maradt még

Vágfarkasd kultúrház

573
Vlčany, 92584 Slovakia (Slovak Republic)
+ Google Térkép